Wellnesstoerisme: maak kennis met de modaliteit

Het leren kennen van een nieuwe bestemming op zich is al gezondheidszorg, immers high quality time hebben om uit te rusten, plezier te hebben, iets nieuws te leren of involved te zijn met de natuur geeft nieuwe “energieën” en geeft kracht om de meest hectische dagen het hoofd te bieden. Met dit in gedachten hebben toeristen een manier gevonden om gezondheidsdiensten te combineren met onvergetelijke reizen: het is wellnesstoerisme, een section dat in Brazilië en in de wereld is gegroeid.

International Wellness Institute – GWI (of Instituto International de Bem-Estar, in het Portugees) heeft in 2013 voor het eerst wellnesstoerisme gemeten en daarmee de aandacht gevestigd op de toename van het section wereldwijd. Sindsdien schat het instituut dat het section de komende jaren snel zal groeien, waarbij de markt tegen 2025 $ 1,1 biljoen zal bereiken.

Het Instituut schat verder dat internationale wellnesstoeristen in 2020 gemiddeld $ 1.601 per reis hebben uitgegeven, wat neerkomt op 35% meer dan de typische internationale toerist. In Brazilië heeft het section ook followers. Volgens een onderzoek in opdracht van het platform Reserving.com reist 88% van de Braziliaanse toeristen met de bedoeling hun hoofd rust te geven.

Maar waar bestaat deze vorm van toerisme uit? Wellnesstoerisme wordt gedefinieerd als reizen gericht op het behouden of bereiken van persoonlijk welzijn, verbetering van de algemene gezondheid.

Het section gaat veel verder dan een bezoek aan een kuuroord of retraite, het idee is rust, gezondheid, zelfkennis en contact met de natuur in één reis te hebben. Wellnesstoerisme waardeert ook het idee om in het heden te leven en met oprechte intentie van dat second te genieten, alleen of met anderen. Het is anders dan medisch toerisme, dat van plan is te reizen voor gezondheidszorg.

Hoe gaat het? Wilt u ervaren wat het wellnesstoerisme te bieden heeft? We delen enkele suggestions die zijn opgesteld door het Ministerie van Toerisme over bestemmingen om u onder te dompelen in een reis van rust en bezinning:

BOS EN BOS

Met natuurlijke diversiteit verspreid over de vijf regio’s is het voor toeristen makkelijk om een ​​natuurbestemming te kiezen. Maar de tip van vandaag is om een ​​kaartje te kopen of de weg naar de prime van de kaart van Brazilië te nemen en de schoonheid van de noordelijke natuur binnen te gaan.

In de regio zijn er reisbureaus die de toerist meenemen om het Amazonewoud grondig te leren kennen, een eeuwenoude natuur te leren kennen. De toerist zal ook de lokale gemeenschappen leren kennen, iets meer begrijpen van duurzaamheid, de zonsopgang midden in de Rio Negro zien, genieten van de lokale gastronomische hoogstandjes en vooral een second beleven dat herstelt en versterkt.

BOERDERIJ HOTEL

Welzijn is ook te vinden tijdens een bezoek aan boerderijhotels verspreid over het land. Vooral die in het zuiden, waar toeristen ook involved willen zijn met de natuur, paardrijdend door velden en araucariabomen, de zuivere berglucht inademen, wandelen door bergen met een groene uitstraling en luisteren naar “niets”, of beter gezegd, de geluid van de wind raakt de boomtoppen en brengt de onverklaarbare innerlijke rust.

Aan het einde van de dag ontspant de reiziger met een vriend of vriendin of een warme chocolademelk rond het vuur en gaat vervolgens liggen in een comfortabel mattress dat wordt aangeboden door dit kind accommodatie.

ZELF KENNIS

Voor de reiziger die welzijn zoekt door zichzelf te kennen, is de tip om tijd door te brengen in een retraite. Ze zijn meestal gericht op spiritualiteit en bieden een ervaring van ontsnapping aan stress, met activiteiten die rekening houden met stilte, meditatie, alternatieve therapieën en een ongelooflijke onderdompeling in de innerlijke wereld.

Naast het involved zijn met de natuur, omvatten de retraites ook gezond eten, bewegen, lezen, schrijven, zingen… Pasen en de periode tussen Kerst en Nieuwjaar.

De suggestie is om een ​​van deze opties in het zuidoosten te zoeken, aangezien de regio een aantal retraites heeft en ook leren biedt door middel van lezingen, cursussen, caravans en contact met auteurs die aan het onderwerp werken.

HET STRAND + DE BRANDING + YOGA

Voor degenen die relaxen en genieten van het zoute water en de zon, is de tip om een ​​van de stranden in het noordoosten te bezoeken om een ​​duik te nemen in de zee, jezelf te reinigen van alle negativiteit en zelfs sporten te beoefenen zoals surfen, stand-up peddelen , windsurfen, racquetball of, wie weet, zelfs zwemmen. Nog steeds in dit klimaat van sport en welzijn, is het mogelijk om te profiteren van yoga- en meditatielessen in de buitenlucht op de stranden.

HOLISTISCHE EN SPA-THERAPIEËN

Massages, natuurlijke esthetische behandelingen, meditatie, holistische therapieën, vegetarisch of veganistisch eten en therapeutische rituelen zijn ook manieren van zelfzorg. Dit alles in het midden van steden in het binnenland met kristalheldere watervallen en inheemse vegetatie van de cerrado. Het Midwesten is de ideale bestemming voor diegenen die spiritualiteit willen combineren met de natuur.

De bestemmingen van de regio bieden de geschiedenis van de stad en een onderdompeling in ervaringen door “arms on”. Hoe zit het met het maken van je eigen zeep, schoonheidsproducten of handgemaakte kaarsen? Dit alles met natuurlijke elementen en vrij van chemicaliën.

Het is belangrijk erop te wijzen dat de bovenstaande routes slechts enkele voorbeelden zijn voor de praktijk van wellnesstoerisme. Maar als je bereid bent om aan deze schoonheidsreis te beginnen om evenwicht te bereiken, kunnen verschillende steden in Brazilië ideale bestemmingen zijn, dicht bij waar je woont of aan de andere kant van de kaart. Het belangrijkste is om te reizen en te profiteren van dat second van rust, ontspanning en liefde met jezelf, met anderen en met de natuur om ons heen.

En jij, heb jij wel eens zo’n reis gemaakt? Vertel het ons op sociale netwerken, volg onze inhoud ook op Instagram en Fb. Daar staan ​​nog meer suggestions en ervaringen.

Leave a Comment