São Paulo van coffeeshops – Estadão

Een dorp op wat toen Planalto de Piratininga was, was de plaats waar Portugese jezuïetenpriesters predikten met de inheemse bevolking, wat later Pátio do Colégio werd, in het centrale deel van de stad. Zo ontstond de stad São Paulo, die op 25 januari haar 469ste verjaardag viert.

Het is de stad met de hoogste concentratie aan coffeeshops van het land en biedt verschillende stijlen in al zijn regio’s.

We hebben een lijst met coffeeshop-suggesties voor je opgesteld om de São Paulo-sfeer te vieren op je verjaardag en ook het hele jaar door.

Bakkerij Santa Teresa

De oudste bakkerij in São Paulo, opgericht in 1872, serveert de klassieke cafezinho en gemiddeld vergezeld van geweldig brood op het bord. Het heeft een grote lounge op de bovenste verdieping, waar ook maaltijden worden geserveerd.

Praça João Mendes, 150, historisch centrum van São Paulo. Telefoon: (11) 3111-1030

Bakkerij Santa Teresa.

Voor een handvol koffiedollars

In de regio República, een ongecompliceerde coffeeshop met de hele dag veel beweging, bekend als PPD Café door de kenners, die zijn “oprechte koffie”, zoals “Fuck” en “Zica Memo”, en geweldige snacks serveert.

Rua Nestor Pestana, 115, República Telefoon: (11) 3214-5891

takko café

Gaat door na reclame

Moderne sfeer, verfijnde witte muren, lichthouten toonbank en goed bereide koffiesoorten. Ze serveren veganistisch eten en hebben een lijst met ambachtelijke bieren voor de gelukkig uur.

Rua Main Sertório, 553, Vila Buarque. Telefoon: (11) 2889-8250

Eersteklas koffie

In de regio Vila Gomes Cardim in Tatuapé heeft deze coffeeshop een eigentijdse sfeer, een hal met hoge plafonds en een grote glazen pui. Het heeft een ambachtelijke bakkerij, naast koffieservice en een gevarieerd menu met snelle gerechten en snacks, variërend van de klassieke Eggs Benedictines tot Cuscuz de Peitinho.

Platinastraat, Vila Zilda. Telefoon: (11) 2941-9256

Gaat door na reclame

89ºC Koffiestation

In het hart van de oostelijke wijk Liberdade, op de hoek van de Rua Galvão Bueno en Estudantes, bevindt zich het 89ºC Espresso Station, een cafetaria met een typisch Japanse uitstraling, met een sfeer die wordt gekenmerkt door het gebruik van donker hout en warme verlichting. competente koffieservice, waarbij de belangrijkste methoden worden gebruikt met geïmporteerd keukengerei en snoep met een typisch uiterlijk van dat land. Doordeweeks druk, in het weekend bruisend.

Praça da Liberdade, 169, Liberdade. www.89coffeeestation.com.br

89ºC Koffiestation.
89ºC Koffiestation.

UM KOFFIE Co.

In de buurt van Bom Retiro, bekend om zijn hoge dichtheid van Koreaanse handel, is het eerste huis van de familie Um, de Um Espresso Co. Koffieproducenten in het zuiden van Minas Gerais blijven hun eigen bonen branden, naast cursussen voor barista’s en voor koffieliefhebbers hierin en in de Pinheiros-eenheid. De broers Garam en Boram worden uitgelicht als respectievelijk Braziliaanse kampioenen, Cup Taster en Barista.

Gaat door na reclame

Rua Júlio Conceição, 553, Bom Retiro.www.umcoffeeco.com.br

Hoeveelheid Koffie

Huis gelegen in Santana, heeft een ruime omgeving met natuurlijke verlichting en hoge plafonds, bibliotheek en cafés op verschillende manieren. Het functioneert ook als een culturele ruimte.

Rua Henrique Bernardelli, 93B, Santana. Telefoon: (11)999 272 163

WIJ Koffie

Gaat door na reclame

Micronetwerk van eersteklas coffeeshops, waarvan het symbool een gestileerde olifant is, begon met een winkel in de wijk Liberdade en received klanten. koffieliefhebbers voor de geweldige koffies en uitstekende zoetigheden met een typisch Japanse presentatie. Het tweede huis bevindt zich in Jardins, terwijl de derde eenheid, met prachtige architectuur en een futuristische sfeer, zich in Vila Nova Conceição bevindt, dicht bij het Ibirapuera-park, dat onlangs werd geopend. Om de verjaardag van São Paulo te vieren, wordt de vierde unit ingehuldigd in het iconische Citi Heart-gebouw, dat diensten zal hebben met de eerste La Marzocco Mod Bar in het land.

Vila Nova Conceição Eenheid: Rua Diogo Jácome, 598.

Avenida Paulista Eenheid: Avenida Paulista, 1111, Paulista. www.wecoffee.com.br

We Coffee V. Nova Conceição.
We Espresso V. Nova Conceição.

Kofi & Co.

Met de meest uitgebreide lijst van bereidingswijzen die op de markt verkrijgbaar is, is Kofi & Co beroemd, ook om zijn gevierde brunch. Met een zeer attente service serveert de coffeeshop Braziliaanse koffie en ook braadstukken op bestelling en voor de klant met bonen geïmporteerd uit Ethiopië en Colombia in lucht roosteren.

Gaat door na reclame

Rua Alexandre Dumas, 1518, Chácara Santo Antônio. Telefoon: (11)3624-4838 contato@kofiandco.com.br

Dengo-fabriek

De Braziliaanse versie van de Fantástica Fábrica de Chocolate, het gebouw gebouwd volgens ecologische normen, herbergt een echte chocoladefabriek, met een rondleiding die de hele reis van de cacaoboon naar de bars laat zien, een restaurant met een sfeer die doet denken aan de Bahiaanse kust, een bar met moderne cocktails en een enorm eiland waar koffieservices zijn gevestigd. Met vriendelijke en ontspannen bediening biedt de koffieservice naast de traditionele begeleiding van geroosterde cacaobonen de zogenaamde Experiences, die chocoholics en koffieliefhebbers door verschillende pralines te combineren met de huiskoffie.

Avenida Faria Lima, 196, Pinheiros. www.dengo.com.br

Dengo-fabriek.
Dengo-fabriek.

Gaat door na reclame

KIKI CAFÉ

Een coffeeshop op de 14e verdieping van een gebouw. Dit is Kiki Café, vernoemd naar de beroemde Japanse animatie “Kiki’s Supply Service”, van Hayao Miyazaki, een van de oprichters van Studio Ghibi. Een kopje koffie drinken en het landschap van São Paulo van bovenaf bekijken is een leuke ervaring, alsof je over de stad vliegt. Taarten, taarten en een kleine bibliotheek laten de tijd voorbij vliegen.

Rua Bom Pastor, 2224, Ipiranga. Instagram: @kikicafe.br

Als klap op de vuurpijl vindt het plaats vanaf 25 januari, de verjaardag van São Paulo, de 1e minifestival van coffeeshops in São Pauloinitiatief Nescafé Origins do Brasil en de lancering van Challenge Koffiezetapparaten, een partij koffie geproduceerd in Chapada Diamantina, BA. Tijdens de minifestivalperiode bieden de deelnemende coffeeshops dit product aan in een free of charge proeverij. Profiteer van de verkoop van dit kavel en de pak particular, met onder meer een mok die is ontwikkeld door onderzoekers Fabiana Carvalho en Maísa Mancini, gaat terug naar het opleiden van jonge koffietelers in het veld.

Deelnemende coffeeshops bieden a werkplaats barismo met free of charge registratie, die wordt gegeven door barista Renan Dantas.

Project Koffiezetapparaten.
Challenge Koffiezetapparaten.

Dit zijn de deelnemende coffeeshops:

Over koffiebranders

Rua Eugenio de Medeiros, 466, Pinheiros. Workshop: 27 januari, om 10.00 en 16.00 uur.

koffie financial institution

Rua Jaguaribe, 258, Consolação Workshop: 30 januari om 11.00 en 14.00 uur.

Café Perseus

Alameda Santos, 2159, Cerqueira César. Workshop: 31 januari om 9 uur.

Out of Legislation Café

Rua Cubatão, 131, Vila Mariana. Workshop: 1 februari, om 9 uur.

toekomstige kantine

Rua Cônego Eugênio Leite, 808, Pinheiros.

Leave a Comment