Reizen naar de Filipijnen: eTRAVEL QR CODE on-line verkrijgen (aankomstkaart)

Op reis naar de Filipijnen? ALLE inkomende internationale reizigers, inclusief Filippijnse burgers en buitenlanders, volwassenen en kinderen, moeten er een beveiligen eTravel QR-code on-line 72 UUR of DRIE DAGEN voor aankomst.

Web als de oude One Well being Go en eArrival Card werkt dit nieuwe eTravel QR-systeem als een alles-in-één on-line platform voor de arrival card, gezondheidsverklaring en contact tracing.

Maar maak je geen zorgen, het is gemakkelijk om er een te krijgen. In dit artikel zullen we u stap voor stap door het proces leiden. Hier is hoe het te doen.

WAT WORDT BEHANDELD IN DEZE GIDS?

De officiële web site is https://etravel.gov.ph.

Zorg ervoor dat het de legitieme web site is. Merk op dat eTravel QR-code GRATIS is. Als u op een web site bent beland waarvoor u voor de service moet betalen, is dit oplichterij.


Op de web site ziet u het registratiegedeelte. Voor Filippijnse burgers, klik op FILIPPIJNSE PASPOORTHOUDER doos. Start dan met het invoeren van de volgende gegevens:

Homepage van de eTravel-website

 • Soort vervoer
 • Aankomstdatum
 • E-mailadres

Vink het vakje DATAPRIVACY EN DE AFFIDAVIT VAN HET BEDRIJF aan. Het is gemakkelijk te missen omdat het selectievakje vrij klein is, maar je zult het eerder vinden DOORGAAN knop.

Wanneer u het aanvinkt, verschijnt er een pagina. Eerst lezen en dan klikken JA, IK BEN HET ERMEE EENS knop.

Druk ten slotte op DOORGAAN knop.


Voer de volgende gegevens in:

eTravel-website 2

 • Naam
 • Paspoortnummer
 • Seks
 • Verjaardag
 • Burgerschap
 • Moederland
 • Mobiel nummer

Als het systeem heeft gedetecteerd dat u tot de (wettelijke) beroepsleeftijdsgroep behoort, moet u antwoorden BEZIGHEID sectie. Kies je studierichting. Als u het niet kunt vinden in de opties, selecteert u het ANDEREN. Klik als je klaar bent VOLGENDE.


U wordt gevraagd uw specifieke adres op te geven tot aan huisnummer of unitnummer.

Als je in Metro Manila woont, kies dan Nationaal Hoofdstedelijk Gewest of NKR.

eTravel-website 3


Vul de volgende reisgegevens in:

 • Aankomstdatum
 • Land van herkomst
 • Doel van de reis
 • Vluchtnummer
 • Stoelnummer (optioneel)
 • Naam luchtvaartmaatschappij
 • Aankomst vliegveld
 • Kind reiziger (luchtvaartpassagiers of cockpitpersoneel).

Klik als je klaar bent VOLGENDE.


eTravel Website 4 Gezondheidsverklaring

Hierin staan ​​uw vaccinatiegegevens. Als u volledig bent gevaccineerd, antwoord dan NEE voor het gedeelte waarin u wordt gevraagd of u een negatief antigeentestresultaat hebt. Daarna volgen de gebruikelijke “Ja of Nee”-vragen over de geschiedenis van de blootstelling en of u de afgelopen 30 dagen ziek bent geweest. Klik na het beantwoorden van alle objects op ‘VOLGENDE’.


Lees de samenvatting van alle gegevens die u hebt verstrekt. Als u iets wilt wijzigen of corrigeren, klikt u op het potloodsymbool rechtsboven in de categorie die u wilt bewerken. Als je goed bent en je hebt niets te corrigeren, klik dan INSTUREN.

eTravel-website 5


Gefeliciteerd! Je ontvangt direct je QR-code.

Vergeet het niet te downloaden of er een screenshot van te maken! U zult het bij aankomst in de Filipijnen presenteren.

eTravel-website 6

 • Als uw QR-codepagina GROEN ishet betekent dat je aan de reisvereisten hebt voldaan en dat je direct naar de expresbaan kunt gaan waar je de BOQ-officier je QR-code laat scannen.
 • Als uw QR-codepagina ROOD is, moet u de quarantainebeambte handmatig de benodigde aanvullende documenten laten verifiëren om huge te stellen of u voldoet aan de inreisprotocollen die zijn opgesteld door de Filippijnse overheid. Reizigers die meestal een ROOD gemarkeerde QR-code ontvangen, zijn de niet-gevaccineerden en de gedeeltelijk gevaccineerden. Nogmaals, controleer eerst de inreisrichtlijnen van de Filippijnse overheid voordat je naar de Filipijnen reist.
 • Per transactie en per invoer wordt één QR-code uitgegeven. Je kunt het maar één keer gebruiken en je moet je opnieuw registreren en een nieuwe QR-code krijgen de volgende keer dat je naar de Filipijnen reist.


  Ik wil iets wijzigen na het genereren van de QR-code. Hoe het te corrigeren?

  U kunt uw gegevens nog wijzigen als je een typefout hebt ontdekt of onjuiste gegevens hebt ingevuld. Houd er echter rekening mee dat u dit alleen kunt doen VOORDAT het wordt gevalideerd of geverifieerd door de BOQ-officier bij aankomst in Pilipinas. Zorg ervoor dat u correcties aanbrengt voordat u naar de Filipijnen vliegt.

  Ga hiervoor naar de hoofdpagina of startpagina van eTravel en klik vervolgens op BIJGEWERKTE INSCHRIJVING knop. Vul uw referentienummer of transactienummer en geboortedatum in.

  Op welk punt in het luchthavenproces moet ik de QR-code presenteren?

  Uit de ervaring van het crew werd ons gevraagd om onze QR-codes op deze stations te presenteren:

 1. Incheckbalie, voor vertrek naar het buitenland (in het land van herkomst)
 2. Bureau of Quarantine Space, na vertrek en voor de immigratiebalies in de Filipijnen. De staf/officieren scannen de QR-code. Het is een zeer snel en soepel proces als u een groene QR-code heeft.

Het personeel kan er ook om vragen bij de boarding gate (land van herkomst/buitenland), dus zorg ervoor dat u tijdens deze tijden uw exemplaar bij de hand heeft.

LET OP HET VOLGENDE! Reisvereisten veranderen van tijd tot tijd, dus het is het beste om voordat u op reis gaat contact op te nemen met de autoriteiten van het land dat u gaat bezoeken voor bijgewerkte reisbeperkingen en -vereisten. Raadpleeg de officiële eTravel-website voor de bijgewerkte toelatingseisen van de Filipijnen: https://etravel.gov.ph/entry-guidelines.

Heb ik nog steeds een gezondheidspaspoort en eArrival card nodig?

Niet nodig. eTravel heeft per 2 december 2022 officieel de inmiddels verouderde One Well being Go en eArrival Card vervangen.

Eerlijk gezegd lijken al deze systemen erg op elkaar. De veranderingen zijn niet al te ingrijpend. Sommige objects zijn verwijderd, zoals het Philhealth-nummer, en sommige vereiste objects zijn nu optioneel. Het merkbare verschil is niet echt de inhoud, maar het uiterlijk of de gebruikersinterface.

Moet ik betalen voor de eTravel QR-code? Hoeveel kost het?

Nee, u hoeft niets te betalen voor de eTravel QR-code. Het is free of charge. Als u op een web site bent beland waarvoor u voor de service moet betalen, is dit oplichterij.


tip ons

Leave a Comment