Jennifer Jones Olympics successful streak wordt verbroken in botsing met vurig Japans group – Crew Canada

Andrew Lahodynskyj/COC

Jennifer Jones zag haar successful streak tot een einde komen na 12 wedstrijden op de Olympische Winterspelen op vrijdag door toedoen van de agressieve en efficiënte Satsuki Fujisawa aan het roer van haar Japanse vier die Canada een 8-5 nederlaag toebrachten.

Jones received alle 11 wedstrijden op weg naar goud op de Sochi Video games 2014, evenals haar eerste wedstrijd op de Ice Dice in Beijing op donderdag. Deze keer kwam ze een Japans chirurgisch group tegen dat Canada domineerde en Jones geen gemakkelijke punten bezorgde.

“Ze speelden een geweldige wedstrijd en we konden uiteindelijk geen acht schoten maken, dus daar profiteerden ze van”, zei de als derde geplaatste Kaitlyn Lawes. We wisten dat het moeilijk zou worden om ongeslagen door de play-offs te gaan, dus we gaan leren van deze wedstrijd en ons richten op de relaxation van de competitie. »

Japan nam de leiding in de eerste helft, domineerde Crew Jones, stal twee punten, scoorde drie doelpunten in de andere set en beperkte Canada tot een enkele dubbel in de tweede set.

De aanvoerder van het Canadese team, Jennifer Jones, gooit een steen tijdens een wedstrijd tegen het Zuid-Koreaanse team terwijl twee van haar teamgenoten zich voorbereiden op een penseel in Peking 2022.
Jennifer Jones, aanvoerder van Crew Canada, gooit een steen tijdens een wedstrijd tegen het Zuid-Koreaanse group tijdens de kwalificatiewedstrijden voor vrouwen voor de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking, 10 februari 2022. Foto: Andrew Lahodynskyj/COC

“Helaas hebben we onszelf in een slechte positie gebracht, maar we zullen in de tweede helft een paar grote schoten moeten pakken”, zei Jones tijdens de rust. “We raakten de rotsen niet op de juiste plaatsen en ze hadden veel plaatsingsschoten. »

Crew Jones registreerde een teameffectiviteit van 69 procent, terwijl de individuele effectiviteit van Jones slechts 58 procent was, hoewel de overgrote meerderheid van zijn schoten van hoge moeilijkheidsgraad waren. Het enige routineschot dat ze kreeg, een velddoelpunt van 2,5 meter in de vijfde inning, had geen snelheid en Japan kon het punt stelen.

Japan had daarentegen een gecombineerd slagingspercentage van 89 procent met een perfecte rating van aanvoerder Fujisawa.

In de tweede helft van het Japanse kwartet begonnen scheuren te verschijnen. Fujisawa miste haar eerste steen van de wedstrijd, een snelle steen die een gemakkelijke voorsprong miste in de zesde set, terwijl Chinami Yoshida op de derde plaats ook een voorsprong miste in de 10e set.

Canada profiteerde van Fujisawa’s off-target schot met twee doelpunten in de zesde wedstrijd en wakkerde de hoop op comeback weer aan, maar Japan reageerde met twee runs in de zevende inning om een ​​voorsprong van vier punten te herstellen.

“Ze speelden heel goed”, zei Jones. Misschien wisten we niet hoe we onze stenen precies op de juiste plek moesten leggen. Het is zeker dat we wedstrijden gaan verliezen. Het is wat je doet na een verlies dat telt, dus we zullen proberen van onze fouten te leren en morgen in een betere vorm terug te komen. »

Crew Jones, minus Jocelyn Peterman, die Jill Officer verving, die in het seizoen 2018/19 met pensioen ging, heeft een indrukwekkend cv met Olympisch goud, twee wereldtitels en zes Event of Hearts-titels.

Dit deed het Japanse kwartet onder leiding van Fujisawa niet intimideren, die een historische bronzen medaille received voor Japan op de Spelen van 2018 en dit seizoen naar Peking kwam met een file van 28-12. Jones en Fujisawa stonden de afgelopen jaren twaalf keer tegenover elkaar en Jones received zeven van die wedstrijden. Het Japanse kwartet vond echter een manier om de laatste twee onderlinge races te winnen.

Ze spelen met grenzeloos plezier en enthousiasme, maar het zijn ook uitstekende krulspelden die hun tegenstanders van de eerste tot de laatste steen onder druk zetten. Ze aarzelen zelden om een ​​riskante zet te doen die problemen veroorzaakt voor het andere group.

Jones, Lawes, tweede Peterman en leider Daybreak McEwen speelden in bijna elke ronde verdediging, tegen drie Japanse bewakers gedurende meer dan de helft van de rondes.

Team Canada-aanvoerder Jennifer Jones (links) en Kaitlyn Lawes kijken teleurgesteld tijdens de curlingvoorronde voor vrouwen tegen Japan in Peking 2022.
Aanvoerder Jennifer Jones (hyperlinks) en Kaitlyn Lawes kijken naar een wedstrijd tegen Japan in de voorronde curling voor dames op de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking op 11 februari 2022. CANADESE PERS / Ryan Remiorz

Nu, zegt Jones, moet zijn group zich hergroeperen en terugkeren naar de successful streak die het gedurende zijn hele carrière heeft behaald.

“We moeten leren van onze ervaring. Het is maar één wedstrijd… Als we een verlies moesten opofferen om iets te leren en beter te zijn voor de relaxation van het toernooi, dan was dat het waard. We gaan als group om de tafel zitten om tot een oplossing te komen. »

De Canadezen kenden een slechte begin en lieten de Japanners een punt stelen, en het kwartet van Jones herstelde zich nooit echt. Ontbrekende schoten van Peterman en Lawes openden de weg naar drie punten voor Japan. De gezette steen van Jones bij zijn laatste worp werd verplaatst, maar hij kon het stelen beperken tot één punt.

De 47-jarige ervaren kapitein en oudste Canadese atleet op de Spelen moest vanuit een hoek een excellent afstandsschot maken om de Japanse steen in het huis te begraven om een ​​nieuwe diefstal te voorkomen en de Canadezen in staat te stellen twee punten te scoren in de tweede wedstrijd. mouw.

Dit was de enige keer dat Canada de leiding nam en het duurde slechts één ronde voordat Japan drie punten pakte in de derde set om een ​​voorsprong te nemen voordat het punten stal in de vierde en vijfde set om een ​​gat in de weg naar de overwinning te creëren.

Het Jones Quartet probeert Canada terug te brengen naar het Olympisch podium nadat het group van Rachel Homan in 2018 het eerste Canadese damesteam was dat er niet in slaagde een medaille te winnen. Ze openden dit Olympisch toernooi door Zuid-Korea met 12-7 te verslaan.

Japan stond twee units van drie units toe en verloor in de eerste recreation van Anna Hasselborg en Zweden.

Japan en Canada staan ​​dus 1:1 met Zweden, Denemarken en Zuid-Korea. Zwitserland en de Verenigde Staten leiden met een 3-0 ‘file’, daarna sluiten Rusland (0-2) en China (0-3) de bal.

Leave a Comment