Culturele evenementen in Lyon die u niet magazine missen van 2 tot 8 februari

4 februari. Ezra Collectieve sfeer moderne Kruidenier

Ezra-collectief. ©DR

De jazzhoofdstad van de wereld ligt nu niet in New Orleans en zelfs niet in New York, maar aan onze kant van de Atlantische Oceaan, in Londen! En als er één band is die deze renaissance van de Londense jazzscene in het bijzonder belichaamt, dan is het Ezra Collective. Het kwintet bestaat uit bassist TJ Koleoso, toetsenist Joe Armon-Jones, trompettist Ife Ogunjobi, tenorsaxofonist James Mollison en de jonge drummer en bandleider Femi Koleoso, een virtuoos die ook al drumde voor de dwell versie van Gorillaz.

Lees ook op de Tribune de Lyon: onze tien must-see reveals in Lyon in 2023. Boek ze nu.

Samen spelen ze ongeremde jazz, verdomd levendig, gevoed door hiphop en afrobeat. Samen met Marcus Miller zullen ze ongetwijfeld één van de sensaties zijn van het competition Jazz à Vienne deze zomer, vergeef me. We laten de kans niet voorbijgaan om ze in februari te zien in de intieme setting van L’Épicerie Moderne.

Zaterdag 4 februari om 20:30 in L’Épicerie Moderne, Feyzin.
Prijzen. Van 20 tot 24 euro.

5 februari. Daniele Rustioni dirigeert Wagner en Beethoven

Daniele Rustioni
Daniele Rustioni. © Bertrand Stoflet

Daniele Rustioni is goed bezig en terecht. Erna Onderscheidingen Europees dirigent van het jaar 2022, de man die nu de nieuwe muzikaal leider is van de Opéra de Lyon, heeft aangekondigd dat hij het symfonische repertoire en met title de Duitse muziek wil ontwikkelen, parallel aan de Italiaanse opera’s die hij als geen ander dirigeert .

Na Tannhauser aan het start van het seizoen herenigde hij zich in februari met Wagner voor Ring niet-triviaal en zonder woorden, bewerking en reductie voor orkest door maestro Lorin Maazel. Als bonus driedubbel live performance Beethoven om de solisten van de Lyon Opera, Nicolas Gourbet op de viool en Eva Mechnikovskaya op de cello, in het zonnetje te zetten. Als de richting van de dans fluctueert met het vertrek van Julie Guibert, vliegt de muziek de lucht in.

Beethoven/Wagner. Orkest van de Opéra de Lyon, dirigent Daniele Rustioni. Zondag 5 februari om 16.00 uur.
Prijzen. Van 10 tot 60 euro.

7 februari. Alela Diane en haar ballads in Radiant

Alela Diana
Alela Diana. ©DR

Alela Diane’s discografische terugkeer met haar briljante zesde album Door het kijkglaswordt een van de evenementen van 2022. We dromen nu al van een dwell uitvoering van deze smetteloos mooie ballads. “Is dit hoe het eindigt? / Is dit hoe het eindigt? »ze zingt in een liedje Huilende windalvorens toe te voegen “Misschien begint het zo allemaal? / Misschien begint het zo allemaal? “.

Een dichter uit Portland vertelt over de grote bosbranden die Oregon deze zomer heeft meegemaakt, toen verschrikkelijke stormen in de Stille Oceaan de sintels aanwakkerden en rook van een van ‘s werelds grootste branden over de steden verspreidden.Geschiedenis van de Verenigde Staten.

Dat merken we al snel Huilende wind slechts één slechte wind onder vele anderen in een tijdperk dat hem diep zorgen baart. Dus Alela zorgt voor zichzelf – en voor ons – met de balsem van haar muziek. Als Amerikaanse people muziek in de open lucht is, dan is het ook de muziek die we spelen en beluisteren bij de open haard in de beschutting van ons huis. Een essentiële adem van zoetheid.

Dinsdag 7 februari om 20:30 in Radiant-Bellevue, Caluire-et-Cuire.
Prijzen. Van 30 tot 34 euro.

Tot 11 februari. Bastien Bürcher beschrijft Bremen briljant

Bastien Bürcher schildert Bremen
“Mein Vater”, Bastien Bucher. ©DR

De Frans-Zwitserse kunstenaar Bastien Bürcher leerde schilderen in Lyon, waar hij zich vestigde. Maar de liefde besloot dat hij in Bremen zou gaan wonen, een bescheiden Duitse stad, “zonder Ferrari”, een van de onderscheidende kenmerken daarvan is er geen te hebben. Neo-Bremois biedt een reisdagboek van zijn geadopteerde stad, van eenvoudige schetsen tot meer complexe monotypes (afdrukken van een beschilderde glasplaat) tot schilderen op canvas.

Dagelijkse thema’s: cafétaferelen, portretten, stadsgezichten: geen pretje, geen blauwe lucht, maar met ziel. Haan op een kat op de rug van een hond, zelf zittend op een ezel, uit een sprookje van Grimm (De Bremer stadsmuzikanten), onthullen deze gewone poëzie, geïnterpreteerd met een valse naïviteit, die de kunstenaar bescheiden toeschrijft aan zijn zwakheden in tekenen. Wij houden van.

Ich bin Ein Bremer, Bastien Burcher.
Maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 19:00 uur en van 13:00 tot 19:00 uur op zaterdag tot 11 februari in kunstgalerie Autour de l’Picture, rue de Sala, Lyon 2.e.
GRATIS TOEGANG.

Tot 18 februari. Jeremy Mazurel legt experimenteel bloot

Evenementenlocatie
Evenementenlocatie. ©DR

Een “experimentele” tentoonstelling, zonder thema’s en zonder regels: zo omschrijft Jeremy Mazurel, oprichter van galerie Slika, zijn nieuwe collectieve tentoonstelling van zes hedendaagse kunstenaars. Sophie Vallance presenteert dieren en zelfportretten in kleur en humor; Dit zijn de kleurrijke typografische ontwerpen van McCully; Luca Bjornsten moderne landschappen en stillevens, met een vleugje ironie; Mark Corfield-Moore presenteert textiel, hypnotiserende en weird werken; en Michael Swaney handhaaft een kinderachtige en onschuldige stijl. Open.

Evenementenlocatie. Dinsdag tot zaterdag van 11:00 tot 19:00 tot 18 februari in de Slika Gallery, Lyon 2.e.
GRATIS TOEGANG.

Tot 8 april. Italië in kleur

Tentoonstelling van mozaïeken Scuola Mosaicisti del Friuli
Mozaïekschool del Friuli. ©LK

Bij de ingang van het Stadsarchief kun je momenteel de mozaïeken bewonderen die de witte muren sieren. Deze werken, allemaal in goud en kleuren, maken deel uit van hun nieuwe tentoonstelling, gevoed door origineel werk van studenten. Faculty van mozaïeken del Friulifaculty van Friulische mozaïeken, gelegen in Noord-Italië.

Tijdens deze reis naar het land van de tesserae worden bezoekers ondergedompeld in de ongelooflijke geschiedenis van mozaïeken in Lyon, van de gouden eeuw in 1806 tot de architecturale renaissance in de jaren 1960, naden, met een kleine omweg door de namen Maura en Bertin, die markeerde zijn geschiedenis. We besteden veel aandacht aan particulars, need studenten zijn meer dan restaurateurs, kunstenaars.

Faculty van mozaïeken del Friuli, mozaïek tentoonstelling.
Maandag van 13:00 tot 17:00, dinsdag tot vrijdag van 09:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00 tot 8 april in het gemeentearchief, Lyon 2e.
GRATIS TOEGANG.

Andy Arnaud, Laure Case, Luc Hernandez, Alexandre Quenot en François Mayes

Vond je dit artikel leuk? Blijf lezen en profiteer van al onze artikelen door u te abonneren op de Tribune de Lyon voor € 4,90 per maand. Om ons beter te leren kennen, kunt u zich ook free of charge abonneren op onze wekelijkse nieuwsbrief.

Leave a Comment