2023 CATICLAN AIRPORT NAAR BORACAY Reisgids

Hoe te reizen van Caticlan Worldwide Airport naar Boracay? In dit artikel nemen we u stap voor stap door het overdrachtsproces. We zullen ook de reisvereisten, transferkosten en andere belangrijke particulars bespreken die u moet weten voordat u naar Boracay reist.

Het eerste dat u over Boracay moet weten, is dat er geen luchthaven op het eiland is. In plaats daarvan wordt het bediend door twee luchthavens, beide gelegen op het vasteland van Aklan: Internationale luchthaven Kalibo (KLO), dat is ongeveer 2,5 uur rijden; en de veel dichterbij gelegen internationale luchthaven Caticlan (MPH), op minder dan 10 minuten afstand.

Caticlan Airport is meer formeel bekend als Luchthaven Godofredo P. Ramos maar wordt nu op de markt gebracht als Boracay luchthaven. Vanwege de nabijheid van het eiland is het de toegangspoort bij uitstek voor de meeste Boracay-gebonden reizigers. Gelukkig onderging het een ingrijpende renovatie en werd de landingsbaan verlengd om plaats te bieden aan grotere vliegtuigen en meer passagiers.

De afstand tot Boracay vanaf Kalibo Airport en Caticlan Airport
Caticlan Airport ligt veel dichter bij Boracay dan Kalibo Airport

In de loop der jaren is het toegangsprotocol van Boracay behoorlijk veranderd, nee dankzij de pandemie. Maar hier is de laatste, van april 2023.

Trouwens, onderstaande doe-het-zelfgids is voor budgetreizigers en gaat over driewielertochten. Wilt u om wat voor reden dan ook een comfortabelere reis, dan is het bestellen van de pakketvervoerservice van Klook een goede optie. Afgezien van het busvervoer met airconditioning van de luchthaven Caticlan naar de aanloophaven, wordt u ook bijgestaan ​​door de havenprocessen en kan de chauffeur u helpen met uw bagage. De prijs is inclusief vervoer naar de luchthaven, overtocht per boot en hotelvervoer met meerdere taxi’s.

RESERVEER OF BEKIJK DE PRIJZEN HIER!

WAT WORDT BEHANDELD IN DEZE GIDS?

Op het second van schrijven zijn er slechts drie documenten die u moet overleggen:

 • Geldig legitimatiebewijs. Voor Filippino’s wordt elk officieel identiteitsbewijs geaccepteerd. Voor buitenlanders, geldig paspoort.
 • Bevestigde hotelboeking of voucher van een DOT-geautoriseerde accommodatie. Je vindt de lijst hier: Lijst met erkende resorts en inns!
 • Toeristisch aankomstformulier. U vindt dit formulier bij Caticlan Jetty Port en doet dit ter plekke. Als u een groep bent, kan één persoon dit indienen namens de hele partij.

Bij de touchdown op Caticlan Airport wordt u doorverwezen naar de aankomstterminal, een gebouw dat gescheiden is van de vertrekterminal en zich aan het einde van de landingsbaan bevindt.

Caticlan Airport en Boracay afstand
De AANKOMSTTERMINAL van Caticlan Airport bevindt zich aan het uiteinde van de landingsbaan.
Aankomstterminal op Caticlan Airport
Aankomstterminal op Caticlan Airport

Wacht binnen tot uw bagage arriveert. Zodra u de uwe heeft, volgt u de afritborden. Maar voordat je klaar bent met het uitlopen van het gebouw, vind je een laan met kraampjes en medewerkers met posters. Een van hen biedt driewielertochten aan. Ga naar hen toe en ontvang een sticker. De prijs van de driewieler is PhP50. De reistijd is 10 minuten.

Prijs driewieler op Caticlan Airport

U hoeft op dit second niet te betalen. Gewoon een sticker halen. Verlaat dan het gebouw en steek de straat over totdat u bij de driewielerterminal komt. Wachtrij om de prijs te bepalen en u krijgt een driewielernummer. Zoek de toegewezen driewieler.

Uitgang luchthaven Caticlan

Caticlan Airport driewielerterminal

Caticlan Airport Driewieler reistijd

 • CATICLAN LUCHTHAVEN NAAR JETTY HAVEN
  Prijs driewieler: PHP 50 (USD 0,91) per persoon
  Reistijd: 10 minuten

Overigens, hoewel Caticlan Jetty Port het grootste deel van het jaar het belangrijkste startpunt is, zijn er maanden dat de activiteiten worden verplaatst naar de nabijgelegen haven van Tabon vanwege het seizoen en het weer. Maar maak je er niet al te veel zorgen over, need het is niet zo ver weg en de chauffeurs weten altijd welke poort operationeel is.


Wanneer u aankomt bij Caticlan Jetty Port, gaat u het gebouw binnen en ondergaat u een veiligheidscontrole.

Caticlan steiger havengebouw

Benader binnen de stand die het dichtst bij de deur staat en pak er een Toeristisch aankomstformulier. Vul uw persoonlijke gegevens en reisgegevens in. Eén persoon kan het formulier voor de hele groep invullen. Maar iedereen moet zich legitimeren.

Ook wordt de bevestigde boeking of voucher van een geaccrediteerd resort of resort gecontroleerd. In ons geval controleerden ze het aantal gasten in de boeking en het aantal reizigers in onze groep.

Voorheen moest het formulier on-line worden ingevuld. Maar dat beleid is opgeschort. Het proces is teruggekeerd naar het normale van voor de pandemie, met een paar kleine veranderingen.


De volgende kosten moet u aside betalen:

 • EINDVERGOEDING
  Regelmatig: PHP 150 ($ 2,75)
  Senioren/PWD’s/Studenten: PHP 120 ($ 2,20)
  Kinderen van 5 jaar en jonger: VRIJSTELLEN (VRIJ)
 • MILIEU KANTOOR
  Filippino’s: PHP 150 ($ 2,75)
  buitenlanders: PHP300 ($ 5,50)
 • BOOTPRIJS: PHP50

Ja, dit zijn drie aparte wachtrijen, dus je moet drie keer in de rij staan. Als u betaald heeft, krijgt u een bijbehorend betalingsbewijs: een kwitantie voor de terminalfee, een strookje voor de milieufee en een kaartje voor de bootfee.

Op het bootticket zit een klein formulier. Vul het in.

Boracay Caticlan werf havengelden


Ga naar het opstapgedeelte. Aan de zijkant vind je een kleine standaard. Toon uw bootticket en het personeel haalt het formulier op en geeft u een kaart met de naam van de boot en het stoelnummer.

Als het tijd is om aan boord te gaan, ga dan op zoek naar je toegewezen boot, spring erop en vind je stoel.

Caticlan naar Boracay-boot

Als u een grote tas of koffer op sleeptouw heeft, kunt u deze in de hoek bij de deur plaatsen, zodat u deze gemakkelijk kunt ophalen als u weggaat.

De boot vertrekt wanneer deze vol is, dus het kan enkele minuten duren, afhankelijk van het verkeer. Maar de reis, vanaf het second dat het de steiger verlaat, zou slechts 15 minuten moeten duren.

In ons geval deden we er in totaal 30 minuten over omdat we als eerste aan boord waren en als laatste uitstapten omdat onze bagage onderaan de stapel vastzat, dus we moesten wachten tot iedereen zijn bagage had.

U gaat van boord in een van de twee havens van Boracay – de haven van Cagban en de haven van Tambisaan – afhankelijk van het seizoen en het weer.


Buiten het havengebied wordt u opgewacht door chauffeurs die op zoek zijn naar passagiers. De beste manier om bij het resort te komen is waarschijnlijk een koninkrijkdat is het belangrijkste vervoermiddel op het eiland.

E-Trike Boracay-poort

Rijdt u normaal, dus deelt u de e-trike met andere passagiers, dan zijn dit de prijzen PER PERSOON:

 • Naar station 3: PHP20
 • Naar station 2: PHP25
 • Naar station 1: PHP30
 • Naar Fairways/CityMall: PHP35
 • Naar de ingang Diniwid/NewCoast: PHP40
 • Naar Puka Seashore/Voetstappen: P50

Als u echter met een groep bent en grote bagage heeft, is het misschien beter om een ​​speciale of privétour te huren. Dit zijn de prijzen PER VOERTUIG (NIET per persoon):

 • Naar station 3: PHP 100
 • Naar station 2: PHP 150
 • Naar station 1: PHP 150
 • Naar CityMall: PHP200
 • Naar Dini/entice: PHP250
 • Te voet: PHP350
 • Naar New Coast/Shangri-La/Crimson/Movenpick: PHP400

Dat is het! Welkom in Boracay!


Hoe te reizen van Boracay naar Caticlan Airport? (Terugreis)

Om na uw verblijf terug te keren naar Caticlan Airport, hoeft u alleen maar op uw stappen terug te keren.

 1. Heb een e-trike naar de haven van Cagban of de haven van Tambisaan. De chauffeur weet op elk second welke poort operationeel is. Laat ze gewoon weten dat je teruggaat naar Caticlan en ze brengen je naar de juiste haven. De prijs is hetzelfde als de prijzen die ik hierboven heb vermeld. Als je vanaf Station 2 komt, moet het P25 zijn als je regelmatig rijdt of P150 als je een gecharterde rit hebt.
 2. Betaalterminal en bootkosten. Ga bij de haven van Cagban/Tambisaan het gebouw binnen en rij in de rij om de kosten te betalen. De terminaltoeslag is 150 PHP en de boottoeslag is 50 PHP. Nogmaals, dit zijn 2 aparte lijnen. Voor het boottarief ziet u verschillende opties voor transferpakketten. Negeer ze gewoon en zeg dat je alleen de boottoeslag betaalt.
 3. Stap aan boord van de boot naar Caticlan. Het personeel haalt uw ticket op en wisselt het om voor een bootkaart met uw stoelnummer. Vind uw boot en zitplaats. De boottocht duurt 15 minuten.
 4. Ga naar Caticlan Airport. Omdat de vertrekterminal van de luchthaven zeer dicht bij de steiger ligt, kunt u gemakkelijk te voet reizen. Lopen duurt 6-10 minuten. Als u op een driewieler wilt rijden, slaat u rechtsaf en bereikt u uiteindelijk de trike-terminal. De reistijd is 2 minuten. De prijs is 25 PHP.

Wanneer u op de luchthaven aankomt, bereidt u uw vluchtboeking voor, need deze wordt bij binnenkomst gecontroleerd.

Is een QR-code nog nodig?

Nee, nu niet meer. Voorheen, op het hoogtepunt van de pandemie, moesten bezoekers van Boracay zich on-line registreren en een QR-code verkrijgen voordat ze op reis gingen. Maar het wordt niet meer uitgevoerd.

Maar om eerlijk te zijn, geven we de voorkeur aan de pandemische versie van het proces. Ik vul liever on-line een formulier in dan ter plekke, wat een paar additional stappen toevoegt. Op het hoogtepunt van de pandemie hoefden we maar één keer in de rij te staan ​​om de kosten te vereffenen en daarna alleen de QR-code te tonen. Nu het proces weer normaal is, zijn er weer een aantal wachtrijen en formulieren die moeten worden ingevuld, waardoor het overdrachtsproces veel, veel langer duurt.

We kijken uit naar de dag dat het systeem geautomatiseerd en gecentraliseerd zal zijn.

Is de overstapreis PWD vriendelijk?

Niet precies. Het personeel zorgt ervoor dat gehandicapten voorrang krijgen, vooral rolstoelgebruikers. Maar de infrastructuur laat nog veel ruimte voor verbetering.

Tijdens onze laatste reizen merkten we bijvoorbeeld dat bij het in- of uitstappen de promenade die de boot met de haven verbindt een beetje smal was, onmogelijk voor rolstoelen.

Op sommige dagen, wanneer de golven sterk zijn, kan het zelfs voor de sterksten een uitdaging zijn om van boord te gaan.

Dat gezegd hebbende, merkten we tijdens onze laatste reis dat de bootoperators hun finest deden om attent en attent te zijn op PWD’s. Een passagier zat in een rolstoel en ze zorgden ervoor dat zij als eerste uitstapte. (Ik zag gewoon niet hoe ze haar hielpen toen ze overstak.)

We hebben ook eerder de vooraf afgesproken transferpakketten geprobeerd die door resorts en reisbureaus worden aangeboden en ja, ze zijn PWD-vriendelijker. Niet good, maar ik denk dat het zorgt voor een veel gemakkelijkere, snellere en over het algemeen betere ervaring voor mensen met mobiliteitsproblemen.


Waar vind ik een lijst met DOT-geaccrediteerde resorts en inns in Boracay?

We hebben hier een lijst met geaccrediteerde accommodaties: LIJST VAN GEACCREDITEERDE BORACAY HOTELS EN RESORTS!

We hebben ook Agoda-links toegevoegd, zodat u eenvoudig hun foto’s en de nieuwste tarieven kunt bekijken.

Maar hier zijn enkele van de inns en resorts in Boracay die we in de loop der jaren hebben kunnen uitproberen:

BUDGET ALTERNATIEVEN

ALTERNATIEVEN IN HET MIDDENBEREIK

LUXE OPTIES

Zoek naar meer inns in Boracay!


Eerst geüpload: 2023 04 14


tip ons

Leave a Comment