10 redenen om op zeilvakantie te gaan

Waarom zou uw volgende reis een zeilbootcharter moeten zijn?

Heb je er ooit aan gedacht om op zeilvakantie te gaan? Met de juiste voorbereidingen kan een zeilvakantie een fantastische ervaring zijn en een reis die u de relaxation van uw leven bij zal blijven. En je hebt niet eens zeilervaring nodig! Stelt u zich eens voor dat u op een zonnige dag over helderblauw water glijdt, de vele mogelijkheden om te zwemmen en te zonnebaden, het onderwaterleven van dichtbij te zien en de vrijheid om te bezoeken waar u maar wilt. Laten we, voordat we erin duiken, enkele praktische zaken bespreken en voor wie dit soort vakantie is.

Bij een bareboat constitution huurt u alleen de boot, met de mogelijkheid om een ​​schipper in te huren. Heeft u of iemand in uw gezelschap al zeilervaring, dan vaart u met uw eigen bemanning. Houd bij het berekenen van de totale bareboat-prijs rekening met jachtverzekering en eindschoonmaak; dit alles is inbegrepen in het Navigare Carefree-pakket wanneer u chartert met Navigare Yachting, en het jacht is uitgerust met alles wat u nodig heeft, van beddengoed en keukengerei tot zeil- en veiligheidsuitrusting. Als je ervaring hebt maar hulp nodig hebt om de boot te leren kennen, kun je een money schipper inhuren – een professionele schipper voor slechts één dag. De schipper kan u ook ideas geven over het aanmeren en het in- en uitvaren van de jachthaven.

Er zijn ook andere opties voor degenen zonder zeilervaring of voor degenen die de voorkeur geven aan een hands-off jachtcharter waarbij geen werk vereist is! U kunt een jacht met volledige bemanning charteren of een kajuitcharter proberen. Met een volledig bemand jacht betekent de duo-kapitein/chef dat u geen vinger hoeft uit te steken en kunt genieten van een luxe ervaring. De kapitein zorgt te allen tijde voor de boot en de systemen, zodat u nooit hoeft te werken, en het is een geweldige manier om in uw eigen tempo te leren zeilen. Als u een hut chartert, huurt u alleen een hut en woont u samen met andere mensen op een jacht. Beide opties zijn meestal “all inclusive” voor degenen die zich geen zorgen willen maken over maaltijden en reizen. Alles wordt verzorgd; het enige wat u hoeft te doen is achterover leunen en ontspannen!

Of u nu zeilervaring heeft of niet, een jachtcharter kan een vakantie zijn voor iedereen die graag wat tijd op het water wil doorbrengen. Misschien ben je klaar om iets nieuws te proberen? Zo ja, blijf lezen. Hieronder staan ​​tien redenen waarom uw volgende vakantie een zeilvakantie zou moeten zijn.

doos]Andere artikelen die u kunt lezen:

[/box]

1. Een manier om drukke stranden te vermijden.

Met een jacht heeft u de mogelijkheid om in verborgen baaien voor anker te gaan en naar de stranden en mooie plekken te reizen die de meeste toeristen niet kennen of niet kunnen bereiken. Minder drukte betekent dat u echt kunt genieten van een ontspannen dagje zwemmen op de beste plekjes.

10 redenen om op zeilvakantie te gaan

2. Je bent niet beperkt tot één stad of dorp.

In plaats daarvan heb je de mogelijkheid om je gemakkelijk te verplaatsen om verschillende locaties te bezoeken en meer te zien dan je ooit voor mogelijk had gehouden tijdens je reis. In tegenstelling tot een verblijf in een lodge, waar je elke avond terug moet naar dezelfde plek, met een jacht, kun je elke dag een nieuw eiland of een nieuwe stad zien (als je wilt) en hoef je geen auto te huren om dit te doen het zag.

3. Je hebt veel vrijheid in de keuzes die je maakt (samen met je kapitein natuurlijk).

Uw reisschema kan worden gewijzigd, afhankelijk van wat u en uw groep tijdens uw vakantie willen doen. Misschien besluit je om een ​​additional dag op het eiland te blijven dat je zo leuk vindt, of maak je een omweg om een ​​stad te bezoeken die een native je heeft aanbevolen? Een jachtvakantie geeft u de meeste flexibiliteit.

4. Je leert er veel van!

Als je geïnteresseerd bent om te leren zeilen, dan is dit je gouden ticket! Of u nu kiest voor een bareboat met schipper, een volledig bemande constitution of een kajuitcharter, u wordt de hele dag vergezeld door een schipper die zijn vaardigheden kan delen. Van lijnen trekken en knopen leggen tot navigeren, zeilen trimmen en sturen en aanmeren, er valt veel te leren als het om zeilen gaat.

5. U kunt uw vakantie helemaal naar uw wensen samenstellen.

Is uw doel om te ontspannen van de dagelijkse stress en u te concentreren op vrijetijdsactiviteiten zoals lezen, gezelligheid en zwemmen? Of wil je op verkenning gaan, op avontuur gaan en party-eilanden en barstraten bezoeken? De keuze is aan jou! Een jachtchartervakantie kan alles zijn wat u maar wilt. De boot geeft je toegang tot zoveel plekken die je anders nooit zou zien en is tegelijkertijd een fantastische plek om te ontspannen.

6. Val gemakkelijk in slaap

Kun je je een betere manier voorstellen om in slaap te vallen dan op een boot die zachtjes wiegt op het water met het ritmische geluid van de golven tegen de romp? Met een ingehuurde bemanning heeft u ook geen omkijken naar de ankerwacht en kunt u comfortabel de nacht doorslapen.

7. Zie zeeleven, zoals vissen en koraal.

Ongeacht uw charterbestemming, u zult waarschijnlijk op zijn minst wat zeeleven van dichtbij meemaken. Of je nu in de Middellandse Zee of in het Caribisch gebied of ergens anders aan het zeilen bent, bereid je voor op een aantal fantastische ontmoetingen met scholen vis. Als je geluk hebt, zie je ‘s nachts zelfs lichtgevend plankton oplichten op de kust. In het Caribisch gebied heb je de kans om koralen, zeeschildpadden en kleine haaien te zien en zelfs scheepswrakken te bezoeken die wemelen van het rijke zeeleven.

10 redenen om op zeilvakantie te gaan

8. Je bent altijd dicht bij het water.

Als u van zwemmen houdt, is de jachtvakantie de juiste keuze. Op een boot kun je (bijna) zwemmen wanneer je maar wilt. Als het heat weer is, heb je een manier om snel af te koelen, of je nu aan het zwemmen bent of geniet van de bries aan dek.

10 redenen om op zeilvakantie te gaan

9. Geniet van een schitterende zonsondergang en/of zonsopgang!

Er is een reden waarom mensen rond zonsondergang massaal naar de stranden trekken. Het water is een prachtige plek om de lucht te zien veranderen van blauw naar een vurige uitbarsting van rood en goud. Er zijn zelfs specifieke boottochten, bekend als cruises bij zonsondergang, waarbij mensen het water op gaan om naar de zonsondergang te kijken. Welnu, tijdens een jachtcharter zult u genieten van uw eigen privéplatform om elke dag de zon te zien opkomen en ondergaan!

10. Bepaalde activiteiten zijn toegankelijker.

Er zijn veel dingen te doen op het water, zoals snorkelen, duiken, stand-up paddleboarding, waterskiën, wakeboarden en kajakken. Zonder boot komen deze activiteiten mogelijk niet op uw reisschema terecht.

Een jachtcharter hoeft niet duurder te zijn dan een cruise en om de hierboven genoemde en vele andere redenen is het het geld meer dan waard. Als u meer wilt weten over het charteren van een zeiljacht, ga dan naar Navigare Yachting. Op hun web site kunt u lezen over de verschillende soorten charters die worden aangeboden, de bestemmingen waaruit u kunt kiezen en hulp krijgen van een charteragent om de reis te boeken.

Waar je volgende avontuur je ook heen brengt, we hopen dat het soepel verloopt!

Leave a Comment